PROGRAMĂRI 0744 357 442

Home » Blog » Terapia prin jocul cu nisip şi depresia

Terapia prin jocul cu nisip şi depresia

ladita_sandplay_11„Terapia sandplay este foarte eficientă în abordarea efectelor psihologice ale depresiei cronice. În asemenea cazuri poate fi esenţială introducerea unui antidepresiv. În depresiile situaţionale, cum ar fi cele consecutive unei morţi, traume sau pierderi, terapia sandplay poate fi o modalitate foarte eficientă de a alchimiza pierderea sentimentului de siguranţă şi suferinţa şi de a restaura funcţionarea sănătoasă.” (Dr. Barbara Turner, CST – T, STA, ISST)

Despre eficienţa terapiei prin jocul cu nisip (Sandplay Therapy) în cazurile de depresie contextuală sau situaţională, este important să reţinem că participarea fizică şi psihică în procesul creativ exprimat în lădiţa cu nisip redă treptat pacientului sentimentul controlului în propria viaţă.

Vindecătorul interior al pacientului este cel care creează imaginea tridimensională şi care indică sub această formă direcţia în care se mişcă procesul de vindecare. Vorbim de o mişcare pentru că ne referim la dinamica psihosomatică a pacientului. Vindecarea presupune accesul la acele aspecte ale vieţii care necesită atenţie în prezent şi solicită o nouă perspectivă. Depresia nu apare neapărat din traume, ci însoţeşte adesea şi aşa-numitele etape de tranziţie. Este vorba aici despre depresiile de dezvoltare, depresiile momentelor de trecere: depresia adolescentului, depresia de la mijlocul vieţii, depresia vârstnicului, de exemplu… acestea toate pot fi asistate cu succes prin Sandplay Therapy.

Comments are closed.